lifestyle

(p)update #6

Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie een update over Tommy heb gegeven. En vandaag leek mij het perfecte moment want hij is 9 maanden oud. NEGEN MAANDEN. Dat is gewoon al 3/4 jaar, hoe de tijd voorbij vliegt. Voor ik het weet is hij alweer een jaar. Kon de tijd maar even stil staan zodat ik nog even iets langer kan genieten van zijn nog ‘puppy‘ zijn.

CC74B97F-C017-4AD4-8996-43CFFE9CF4EE_1_105_c

ALGEMENE DINGEN

rughoogte: 60cm/ gewicht: 30kg. Trucjes die hij kent zijn zit, lig, af, blijf, nee en pootje. commando’s die hij duidelijk wel kent maar er niet naar wilt luisteren zijn: blijf, kom hier en los. Hij weet namelijk ontzettend goed wat deze commando’s betekenen maar het is een kleine duivel die ons graag uitdaagt en dus juist het tegenovergestelde doet van wat wij zeggen. Dus bij blijf, gaat hij inderdaad zitten maar als wij in de buurt komen zet hij het op een rennen, zo ook bij kom hier. En als hij iets in zijn mond heeft wat hij niet mag hebben en we zeggen los, zet hij zijn kaken nog iets steviger op elkaar en kruipt snel weg onder een tafel waar we niet aan hem komen.

LOS LOPEN

Tommy is een tijdje terug echt weggerend toen we met hem ergens los liepen, gewoon achter een ander gezin aan en totaal niet luisteren naar zijn naam. Dus na dat voorval heeft het weer een hele lange tijd geduurd voor hij weer eens los mocht lopen. Laatst heeft hij samen met de honden van Roel nog eens mogen wandelen en heeft hij ook weer losgelopen, hij blijft echt netjes bij hun in de buurt dus dat is echt een rustgevend gevoel voor mij. Maar als mijn moeder erbij is loopt hij gewoon aan de lijn omdat ze bang is dat hij weer wegloopt.

PUPPY CURUS

In de vorige (p)update vertelde ik dat hij een certificaat had gekregen van de puppy cursus. Ook hadden we ons aangemeld voor een vervolg cursus gewoon omdat nog niet alles (lees het stukje hierboven) zo goed gaat als we eigenlijk hopen, maar in verband met het hele corona gebeuren is de cursus verplaats. We kregen laatst wel een bericht dat het weer van start gaat dus ik ben ontzettend benieuwd wat we nu weer allemaal gaan leren en of we verschil gaan merken met nu. Ik hou jullie op de hoogte. Deze gaat komende zaterdag van start!

LIKES EN DISLIKES

Hij is dol maar dan echt dol op spelen. Het liefst de hele dag door. Normaal als hij zijn ‘ontbijt’ had gehad kwam hij rustig bij ons op de bank liggen en deed hij nog even een dutje. Maar we merken dat hij wat ouder aan het worden is, want dat dutje doet hij niet meer. Hij wilt meteen na het ontbijt gaan spelen en gaat ook heel vervelend doen als we niet met hem gaan spelen op dat moment. Dus rond een uur of half 8 ’s morgens sta ik lekker in mijn badjas met de hond in de tuin te spelen omdat hij echt zijn energie dan al kwijt moet. Dat dutje doet hij rond een uur of 12 toch even, want dan is hij toch een beetje moe gerend en heeft hij de ochtend wandeling er ook op zitten. Ook vind hij het heerlijk om alle, echt alle speeltjes kapot te bijten. Ik weet niet wat het is, maar soms heeft hij niet echt zin om ‘samen’ te spelen, maar neemt hij echt de tijd om te gaan liggen knagen aan zijn speeltjes of stokken. Ik weet niet eens meer hoeveel speeltjes we hem gekocht hebben en hoeveel er gesneuveld zijn.

Water daar in tegen vind hij verschrikkelijk. Met de warme dagen hadden we hem een klein zwembadje gekocht (was vroeger onze zandbak) En hij bleef er maar tegen blaffen en wilde er totaal niet bij in de buurt komen. Maar wanneer er geen water in zit, gaat hij wel gewoon in de bak zitten en liggen, rare hond. De tuinslang vind hij ook niet echt leuk, maar de waterfontein in onze tuin wel want daar drinkt hij altijd van… De logica snap ik niet helemaal maar ik had stiekem gehoopt dat hij wel wilde zwemmen en dat hij dol zou zijn op water. Helaas voor mij, maar ik ga hem niet dwingen. Misschien verandert hij zijn mening nog over water. Op de foto hierboven was een vrij zeldzaam moment dat hij echt in de waterstraal ging staan en naar het water deed happen. Normaal is het een grote blaffende chaos.

Beige and Gray Minimalist Quote Instagram Post

2 gedachten over “(p)update #6

    1. de puppy tijd vliegt voorbij, gisteren vroeg mij iemand tijdens het wandelen hoe oud hij nu eigenlijk was en ik schrok ervan toen ik erachter kwam dat hij volgende maand al een jaar wordt. In mijn hart en gedachten is hij nog altijd mijn kleine puppy haha!
      Leuk hoe ze zich ontwikkelen he, ik vind het zo mooi om zijn groei mee te maken en er een deel van uit te maken.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s