hair

embracing my natural curls |Deel 3

Deze update heeft even geduurd maar hier is deel 3 van mijn krullen update.

Alweer een maand voorbij gevlogen. Vandaag ben ik hier om jullie te vertellen hoe deze maand zonder hitte aan mijn haren is verlopen, of ik dit verder zal blijven doen en of dit een aanrader is voor jullie. Ben je benieuwd? Lees dan snel mee! (be prepared, this is a long one).

hitte, ja of nee?

laten we beginnen bij het belangrijkst: ik heb mijn haren deze afgelopen maand NIET gestijld en geverfd. Ook heb ik mijn haren niet geföhnd direct na het douchen en heb ik geleerd om mijn haren niet al te heet te wassen maar het liever met koud/ lauw water gewassen/afgespoeld.

Dan nu, of ik helemaal geen hitte heb gebruikt deze maand. Jawel, ik heb zo nu en dan mijn haren een beetje aangeföhnd (?!), omdat ik simpelweg te weinig tijd had om ze helemaal aan de lucht te laten drogen. Gewoon het ‘klets’natte haar wat opgedroogd, WEL op de koele stand van de föhn zodat het niet al zo schadelijk voor mijn haren was. Dit was maar 5 keer afgelopen maand. En met 5 keer bedoel ik dus dat ik maar ongeveer een uur deze maand in totaal mijn haren met hitte behandeld heb. Wat ik dus echt ontzettend mee vind vallen.

859F7954-631F-4195-B4C8-88BE20D5084A
haren zonder styling producten & aan de lucht laten drogen
haarroutine

voorheen borstelde ik mijn haren uit voor dat ik onder de douche stapte, hier waste ik mijn haar iedere wasbeurt met shampoo, daarna deed ik er een conditioner in, nadat deze uitgespoeld was gebruikte ik een beetje gel / mousse. Daarna draaide ik mijn haren in een tulband en liet het voor 10 minuten zitten totdat ik begon met föhnen, dit deed ik ook maar in alle richtingen, ondersteboven hangend, haren naar links, naar rechts. Een grote warboel besef ik mij nu.  En dit gebeurde dus om de dag.

terwijl ik nu mijn haren nog altijd borstel voor het douchen, 1 keer in 1,5 a 2 weken was met shampoo(de rest gebruik ik gewoon een conditioner en was ik mijn haren minder vaak dan voorheen). De conditioner alleen in de puntjes en lengtes van mijn haren (dus niet meer bij de aanzet) aanbreng. Daarna met een kam de overige knopen uit mijn haren kam. Deze daarna met koud/lauw water uitspoel. Hierna laat ik mijn haren kletsnat als ik een leave in inbreng, zodat ik het product dat teveel is er met het overige water eruit kan ‘scrunchen’, dit proces herhaal ik met een beetje gel. Daarna knijp ik mijn haren voorzichtig omhoog en laat al het overige water eruit. Draai mijn haren in een tulband en loop zo ongeveer een half uur tot een uur, soms nog wel langer. Als ik uiteindelijk vind dat mijn haren droog genoeg zijn doe ik de tulband af en breng ik nog wat mousse aan door mijn haren, ‘scrunch’ ze weer omhoog in model en laat ik ze zo verder opdrogen.

verschil

niet alleen zie ik verschil in mijn routine, maar ook in mijn krulpatroon. Voorheen had ik echt gel, mousse, haarlak en al die dingen nodig om mijn krul een beetje in model te houden, en dan zaten de krullen vooral beneden. Maar nu zie ik dat mijn krul steeds hogerop begint met krullen, waar ik echt gelukkig van wordt, en dat de krul langer blijft zitten. Voorheen was op dag 2 al niets meer te beginnen met mijn haren en belandde ze in een knot, maar nu heb ik soms dat op dag 4 mijn haren nog gewoon los gedragen kunnen worden omdat de krul nog goed aanwezig is.

Ik ga dit zeker vol blijven houden om zo min mogelijk hitte aan mijn haren te gebruiken. Maar nu ga ik ook kijken dat mijn krul patroon gezond blijft en van zichzelf in de krul blijft zitten ipv dat het alle styling producten nodig heeft. Want heel eerlijk, ik heb niet altijd de tijd of zin om een half uur minimaal aan mijn haarroutine te besteden. Less is more zeggen ze wel eens en ik ga nu opzoek naar de perfecte routine voor mijn haar.

Beige and Gray Minimalist Quote Instagram Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s