lifestyle

(p)update #5

Een half jaar oud alweer, wat vliegt de tijd. De laatste update was alweer bijna een maand geleden, laten we maar snel kijken hoe het afgelopen maand gegaan is.

8BA6570D-9D39-4A68-AA5C-F3A0FDA3100D

ALGEMENE DINGEN

rughoogte: 55 / gewicht: 21kg . Alle tanden zijn gewisseld. We hebben een anti-trek ‘harnas’ voor hem gekregen op de puppycursus en we merken echt wel al meteen een heel groot verschil. Hij trekt niet meer veel met wandelen, en ik vind dat hij bijna perfect aan de lijn loopt. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpuntje maar dit is echt een verademing vergeleken met een aantal maanden terug.

PUPPYCURSUS

Hij heeft een ‘diploma’ van de puppycursus gekregen en heel eerlijk Ik ben zo blij dat we deze cursus gevolgd hebben, want hij is nu al zoveel veranderd. Hij loopt bijna perfect aan de riem, kan al een aantal trucjes zoals: zit, blijf, kom voor, tussen, lig, pootje. Maar deze trucjes kan hij alleen maar als hij niet wegloopt of eigenwijs is en wilt doorspelen.

LOSLOPEN

Loslopen is nog een dingetje waar we aan moeten werken, als hij in een veld loopt met de honden van mijn vriend, is er niets aan de hand. Dan blijft hij bij de groep, en komt soms zelfs als enige terug als er het terug ‘commando’ gegeven wordt. Maar bij ons achter op het grasveld als hij speelt met de hond van mijn buurmeisje, dan rent hij opeens weg. We zijn hem al zeker 3 keer achterna moeten gaan omdat hij niet meer terug kwam en richting de straten liep. Dus geen idee waar dat aan ligt, maar dan is hij doof op alle commando’s en zelfs zijn naam is hem niet bekend dan.

ETEN

Hij is echt dol op eten, maar dat hoort bij het ras labradors. Hij at de afgelopen maanden echt veel te snel en we hebben uiteindelijk een schrok bak gekocht, dit werkt nu al een stuk beter. We merken meteen dat hij langer over zijn eten doet en dus ook rustiger eet. Hij is dol op kaas en worst, als beloning of klein gemaakt tussen de brokken. En als extra lekkers voor tussendoor vind hij brood ook heel lekker.

LIKES EN DISLIKES

Spelen, hij is dol op spelen en speelt echt de hele dag door. In de tuin liggen een aantal tennisballetjes, een stok waar hij aan mag knagen en een oude grotere bal van mij. Als hij de stok heeft en loopt naar een plek om eraan te knagen maar hij ondertussen een bal tegenkomt is hij afgeleid en gaat met de bal spelen. Echt een cirkel die niet ophoudt. Verder is het ook een echte buitenhond, hij vind het buiten echt fantastisch. Ook met andere honden spelen gaat steeds beter.

de zuiger en dweil vind hij nog altijd verschrikkelijk. Laatst had ik voor het eerst sinds we Tommy hebben smoothies gemaakt, die machine vind hij niet leuk, maar het is ook niet zo erg als met het elektrische stokbroodmes of de zuiger/dweil.

Liefs Nikky

en een pootje van Tommy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s