lifestyle

(p)update #3

Er zijn weer 2 weken voorbij gevlogen, benieuwd hoe de pup nu al gegroeid en ontwikkeld is? Lees dan snel verder!

Zijn tandjes zijn goed aan het wisselen. Vrienden en familie die hem niet iedere dag zien vinden hem echt al een heel stuk gegroeid terwijl ik als hondenmama hem eigenlijk niet echt zie groeien momenteel. Maar als ik foto’s terug kijk van een paar weken terug is hij echt een reus geworden.

Vorige week heb ik weer wat nieuwe fotootjes van hem gemaakt, en deze week is hij lekker gaan spelen bij zijn grote vrienden. Ze kunnen steeds beter met elkaar overweg wat mij echt ontzettend blij maakt want het is zo’n leuk trio.

PUPPYCURSUS

Zaterdag 15 februari was er geen puppycursus, dus we hadden een extra week om de eerste dingen die we geleerd kregen te kunnen oefenen. 22 februari was onze tweede les. Ikzelf moest werken om dat tijdstip dus mijn zusje, moeder en vader zijn gegaan. Deze week hebben ze aan de lijn lopen ‘geleerd’,

LIKES EN DISLIKES

likes: hij heeft uitgevonden hoe hij zelf nu op de bank kan kruipen, dit vindt hij dan ook erg leuk om te doen. Nog leuker omdat hij eigenlijk niet op de bank mag als er geen deken onder hem ligt haha. Spelen met zijn grote vrienden Boris en Spike (de honden van mijn vriend) vindt hij ook echt super leuk. Dingen in de mond pakken, bloempotten leegeten en met de bal/ speeltjes spelen zijn ook zijn favoriete bezigheid.

dislikes: de schoonmaak spullen, zoals zuiger, dweil, bezem noem maar op vindt hij nog altijd verschrikkelijk. Als hij ze al ziet begint hij te blaffen. Dus als het poetstijd is gaat hij de bench in en dan is hij ook 9 van de 10 keer rustig en gaat erbij liggen.

TRUCJES

LET OP!, pootje, zit, high five waren de trucjes die hij sowieso al kende. Daar zijn de afgelopen 2 weken nog “NEE’ bijgekomen. Als we een snoepje op onze vlakke hand leggen mag hij er niet aan, zo ook als we de voerbak willen neerzetten mag hij er niet aan snuffelen. Als we ‘Nee’ zeggen, gaat hij vanzelf achteruit totdat we ‘goedzo’ zeggen en hij weet dat hij eraan mag. Koprollen maken is ook een van zijn favoriete dingen om te doen als je bij hem op de grond gaat zitten.

Los, lig, hier zijn we nog hard aan het oefenen. En de “nee” van niet op de bank, niet in de vaatwasser, niet aan de potgrond. Want dan snapt hij het woordje net niet. Terwijl het dus met eten wel hartstikke goed gaat.

 

Liefs,

Nikky, en een pootje van Tommy


Vorige (p)updates:

Een gedachte over “(p)update #3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s